De Golden Circle van Simon Sinek. Je hebt er vast al eens over gehoord. Een bekende quote van Sinek luidt: “Iedereen weet wat hij doet, een gedeelte weet hoe hij het doet, maar weinigen weten waarom hij het doet.” Wij vonden het daarom hoog tijd om het bestaansrecht van WOL75 Creations op papier te zetten. Waar WOL75 Creations voor staat, waar het voor gaat en waarom dat voor jou en (en anderen) van belang is, lees je in deze blog!

“We zijn verzadigd. Alleen als je de doelgroep raakt, blijf je hangen”

Het ontstaan van WOL75 Creations

Tegenwoordig worden we overspoeld met reclame, óók online. We hebben zelfs een soort swipe-cultuur bereikt, waar reclame snel wordt doorgeschoven naar de volgende. Als organisatie bereik je de doelgroep alleen nog maar met een goed verhaal en creativiteit. Zeker nu de nieuwe generatie minder (snel) merkgebonden is. We kunnen dus wel concluderen dat de markt nogal reclame verzadigd is geraakt. Wil je als organisatie toch betrokkenheid creëren? Dan moet je de doelgroep erbij betrekken.

Na 15 jaar een designbureau gerund te hebben en jaren werkzaam als kunstenaar bedacht ik me: met kunst kan ik meer impact maken en mensen verwonderen dan met, ‘platte’ reclame. In het natuurparkje ontstond het idee om mensen interactief met kunst bezig te laten zijn. Dus het gaat hier om een fysieke activiteit met een kunstattractie, om zo een campagne beter te laten hangen. In 2019 ben ik gestopt met het design bureau en ben ik een nieuwe weg ingeslagen met WOL75 Creations, waar ik als creatief strateeg en kunstenaar werk.

Waar komen we ons bed voor uit?

Wie we zijn en wie we worden is voor een klein deel genetisch bepaald, maar wordt grotendeels gevormd door omgevingsfactoren. De omgeving speelt dus een grote rol in ieders leven. Daarom vind ik het belangrijk om mensen bewust te maken van maatschappelijke zaken in hun gemeente, land of zelfs de wereld. Met interactieve kunstattracties willen we (schurende) sociale of maatschappelijke thema’s aansnijden. Zeker bij de jongere generatie, want zij zijn de toekomst. Door niet een boodschap op te leggen, maar te stimuleren om zelf tot een visie te komen en hun rol hierin te definiëren past ons concept bij de individualistische maatschappij waar we in leven. Een voorbeeld van deze interactieve kunst met een maatschappelijk thema is het Energiemonster. Hierover lees je meer in de blog over ons creatief bureau.

Waarvoor kun je bij ons terecht?

Nu de bestaansreden en de visie achter WOL75 op papier staat, is het wel zo prettig om te weten waar je bij ons dan precies voor terecht kunt. Wellicht heb je al eens innoverende en leuke kunstobjecten gezien. WOL75 Creations doet meer dan alleen leuke kunstattracties maken. Ze zijn abstract en interactief. Het heeft een doel, of eigenlijk twee: een maatschappelijk thema onder de aandacht brengen waarbij organisaties een rol in kunnen spelen. Vele bedrijven hebben social responsiblity hoog in het vaandel staan. Via onze kunstinstallatie kunnen ze laten zien waar de organisatie of het product voor staat en hoe zij bijdragen aan een betere samenleving. Beleving staat centraal. Daarom spreken we ook wel van: interactieve kunst creëren met een maatschappelijke thema. Met als ultiem doel dat mensen bij de kunstattractie weglopen met de gedachte om als individu echt iets met het maatschappelijk thema te gaan doen.

Is er een maatschappelijk thema waar jouw organisatie bewustzijn voor wilt creëren? Neem dan eens contact op. We denken graag met je mee.

Groeten,

Jasper
Kunstproducent bij WOL75 Creations.

“Met interactieve kunst zetten we mensen zelf aan het denken."