Het eerste SEO-overleg met onze specialist Lotte. “Ik adviseer jullie om je meer op het zoekwoord communicatiebureau te richten”. Hmmm… dat voelt vreemd, want zou het niet eerder creatief bureau moeten zijn? “Ja dat is ook mogelijk”. Mooi. Zijn we er dan uit? Nee, het gesprek begint pas net.

WOL75 Creatief bureau

Wellicht is het handig om je mee te nemen in wat WOL75 Creations doet. We vertellen verhalen en nemen mensen hierin mee. We willen je aandacht vasthouden en bewustzijn creëren. Dat doen we door middel van interactieve kunstinstallaties, wat betekent dat we de kijker bij het thema betrekken. Ons doel is om met onze creatieve concepten de wereld een stukje mooier maken. Zullen we het eens uitlichten met een voorbeeld?

“Door de kunstattracties willen we maatschappij verwonderen en bewonderen.”

Het energiemonster

Duurzame energie is een thema wat niet meer weg te denken is in onze samenleving. Degenen die er nu over beslissen worden meegenomen in de mogelijkheden. Fantastisch toch? Maar wacht, zijn de jongeren niet de toekomst? Dus als we de jongere generatie er nu bewust van maken, nemen ze dit mee voor later. Om hen mee te nemen hebben we een Energiemonster bedacht. Zo eentje van 2 meter groot, met lange poten en waar rook uit komt. Ja, zo eentje die de wereld wil veroveren en die door overbodige energie alleen maar sterker wordt.

Door korte opdrachten uit te voeren worden leerlingen van de basisschool meegenomen in dit verhaal. Als ze de opdrachten  correct uitvoeren verslaan ze het monster en redden ze de wereld. Die opdrachten zitten boordevol informatie over wat ‘slechte’ en ‘goede’ energie is.

We nemen de kijker als creatief bureau dus mee in het verhaal en laten ze iets doen, zodat het bewustzijn groeit. We gebruiken hiervoor nieuwe technologieën zoals, AR, VR, robotica of wat verder nodig is. Wanneer de kunstinstallatie klaar is, wordt deze geïnstalleerd. Het liefst maken we mobiele installaties, zodat deze door heel Nederland, Europa of een ander continent het verhaal kan doorgeven. Zie het als de troubadour van 2020! Online media en de pers zijn onze trommels om de komst van de interactieve kunstinstallatie aan te kondigen.

De aanpak van het creatief bureau

Hoe pakken wij als creatief bureau dan zo’n project aan? We kiezen een thema dat ons raakt en gaan aan de slag. Hierbij vragen we partijen die met hun visie, product of dienst bij dit creatief concept passen. Nadat iedereen akkoord is gaan we het project uitvoeren en uitrollen. Het kan ook zijn dat een bedrijf al druk bezig is met social responsibility en haar visie wil vertellen. Dan werken we hier graag een concept voor uit.

Terugkomend; we houden niet van hokjes, maar SEO verplicht ons. Op welk zoekwoord richten we ons. Strategisch, communicatie- of creatief bureau? Valt WOL75 Creations niet onder alle drie? Laten we het een (cultureel) creatief bureau met een plus noemen.

Heb je een vraagstuk? Neem dan eens contact op. We denken graag met je mee.

Groeten,

Kim
Kunstproducent bij WOL75 Creations.

Heb je een vraagstuk? Neem dan eens contact op. We denken graag met je mee.